Hoe Doe Je De Grote Wassing Islam?

Men begint door “Bismillah” te zeggen met de intentie om de grote wassing uit te voeren. Vervolgens wast men driemaal de handen tot de polsen. Vervolgens wast men de intieme delen. Vervolgens verricht men de kleine wassing. Men kan de voeten wassen of dit tot het eind uitstellen.
De grote wassing / Al-Ghoesl (2)

 1. De intentie (Niyyah) neerzetten om de grote gebeurtenis (staat van al-Djanaabah1) door middel van het zich wassen weg te nemen.
 2. Het volledig wassen en wrijven2 van het lichaam met water.
 3. Het reinigen van de mond en de neus en het goed wassen van de hoofd- en lichaamsharen.

Wat verbreekt de wassing?

1 – Alle najasah, vloeibare of vaste materie die uit de penis en anus komt zoals urine, uitwerpselen, sperma, madi, bloed, enz. 2 – Het laten van winden uit de anus (scheten laten). 3 – Bloed, pus, gele vloeistof, enz.

Wat is de kleine wassing?

Hij waste zijn handen driemaal en zijn gezicht driemaal, vervolgens waste hij zijn armen driemaal, daarna spoelde hij zijn mond en reinigde zijn neus driemaal, vervolgens veegde hij over zijn hoofd en oren…….” (Sahih Soenan Aboe Daawoed).

You might be interested:  Quelle Heure Est-Il Là-Bas Amérique Et Islam À L'Orée Des Temps Modernes?

Wat zeg je na het verrichten van Wudu?

Aan het einde van de kleine wassing zegt een moslim: ‘Ash’hadoe an laa ilaha illa Allahoe wahdahoe la sharieka lah wa ash’hadoe anna Mohammadan ‘abdoehoe wa rasoeloeh’ (Ik getuig dat er geen andere godheid is dan Allah, De Enige, die geen deelgenoten heeft, En ik getuig dat Mohammed Zijn dienaar en profeet is.

Hoeveel Rakaat per gebed?

Een rakaat is één gebedseenheid. Elk gebed heeft meerdere rakaats: twee bij fadjr, vier bij dhuhr, vier bij asr, drie bij maghrib, en vier bij isha. Elk gebed begint met een intentie waarin genoemd wordt welk gebed wordt verricht.

Wat verbreekt de wudu Maliki?

Sidi Khalil ibn Ishaq, de grote Maliki geleerde, zegt in zijn Mukhtasar: ‘en door twijfel over de reinheid.’ Ibn Al Habib zegt dat Abu ‘Umar heeft gezegd, dat Imam Malik zei: ‘Iemand die twijfelt over zijn reinheid moet zijn wudu opnieuw uitvoeren.’

Hoe lang duurt woedoe?

Hoe lang duurt Wudu? Het gebed is wel uitsluitend vóór en door moslims en het is vereist dat alle deelnemers van het gebed in staat van reinheid zijn (wudhu). Het dodengebed duurt maar kort (enkele minuten) en wordt meestal verricht door een Imam of een zoon van de overledene.

Wat is de volgorde van woedoe?

De wassing wordt vervolgens in deze volgorde gedaan:

 • Het wassen van de handen. Drie keer de handen grondig wassen.
 • Het spoelen van de mond.
 • Het reinigen van de neus.
 • Het wassen van het gezicht.
 • Het wassen van de onderarmen.
 • Het vegen over het hoofd.
 • Het wassen van de oren.
 • Het wassen van de voeten.
 • You might be interested:  Combien De Temps Le Prophète A Vécu À La Mecque?

  Wat is een wassing?

  v. (-en), het wassen of gewassen-worden : koude wassingen; — (oneig.) wassing van het bloed, het verwijderen daaruit van schadelijke bestanddelen.

  Wat mag je niet doen zonder woedoe?

  1- Alles dat aan de voor- en achterkant van het onderlichaam naar buiten komt –maakt niet uit of dit veel of weinig is – verbreekt de woedoe. Dit zijn dingen als de urine, sperma, voorvocht, uitwerpsel, enz. 2- Luchten van de achterkant (puffen). 3- De toestand van een miskraam.

  Wat als je een scheet laat tijdens het gebed?

  wat ik weet is dat je bij elke scheet de wassing opnieuw moet verrichten. Maak niet uit hoe vaak je moet het opnieuw verrichten. EN je moet 3x subhana rabbi l3adiem zeggen. Dat staat in elke islamitische boek en site en zo heb ik het ook mee gekregen.

  Wat breekt de woedoe?

  1- Alles dat aan de voor- en achterkant van het onderlichaam naar buiten komt –maakt niet uit of dit veel of weinig is – verbreekt de woedoe. Dit zijn dingen als de urine, sperma, voorvocht, uitwerpsel, enz. 2- Luchten van de achterkant (puffen). 3- De toestand van een miskraam.

  Welke richting moet ik bidden?

  Kibla is de vaste richting naar de Ka’aba in de Grote Moskee in Mekka (Saudi-Arabië). Dit is de richting waarin alle moslims bidden, waar ter wereld ze ook zijn.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.